Thursday, April 8, 2010

Dodatak uz kare/krmenadle - boranija u puteru

Dugo nisam pravila nista, sto zbog lepog vremena, sto zbog priklupljanja recepata i ideja. Veceras sam ponovila recept od prolsog puta uz male modifikacije - umesto svinjskog karea isle su krmenadle i dodala sam beli luk u granulama.

Uvek mi je najveci problem bio - sta uz glavno jelo? Buduci da sam kupila zelenu boraniju, trebalo je smisliti zanimljiv nacin prezentacije (sama po sebi, boranija nije narocito inspirativna, po mom misljenju).
U svakom slucaju, pao mi je na pamet momenat iz detinjstva - mama kako razmazuje puter po obarenoj boraniji. Nisam sigurna sta je sve ona mesala, ali resila sam da improvizujem. Zelenu Frikomovu smrznutu boraniju obarila sam 10ak minuta na resetki (posebna mala resetka za barenje). U posebnoj posudi sam otopila jedno 15g putera u koji sam zatim uvaljala tih 450g boranije (ispostavilo se naknadno da sam mogla da stavim jos malo putera), zatim sam dodala i beli luk u granulama i zacin c i sve to dobro izmesala.

Ukus boranije iz detinjstva sam zaboravila, ali ovaj je bio dobar... :)

No comments:

Post a Comment