Friday, April 16, 2010

Svinjski but dinstan u pivu

Videla sam pre nekog vremena u nekom kuvaru recept koji me je zainteresovao da ga isprobam. Medjutim kada je dosao trenutak akcije shvatila sam da sam zaboravila detalje recepta. Ipak se nisam dala obeshrabriti i dala sam se u improvizovanje.

Sastojci:

- Svinjski but isecen na tanke snicle
- Jedna glavica crnog luka srednje velicine
- Vec pominjani pikantni senf
- Ruzmarin
- Pivo svetlo
- Zacini - zacin c, aleva slatka paprika


Postupak: Tiganj premazati puterom dobro i staviti ga na ringlu da se zagreje. Za to vreme iseckati na kocke crni luk i ubaciti ga u tiganj da se proprzi (dok ne porumeni i ne krene da meksa).
U medjuvremenu se but premaze senfom i oblepi ruzmarinom. Zatim se stavi u zagrejan tiganj da uhvati koricu sa obe strane. Cim se to desi (posle 3-4 minuta), parcici se pospu zacinom c (po zelji) i alevom slatkom paprikom.
Meso zatim ostaviti da se dinsta poklopljeno nekih 3-4 minuta, i onda mu se doda pivo i to tako da parcici plivaju u njemu.
Meso zatim ostaviti da se dinsta tako nekih 20-30 minuta, uz povremeno okretanje parcica.

Moj predlog je da se servira uz dobar pekarski krompir (ako znate da ga spremite). Ja sam svoju porciju kupila u Kujni (kantina kod Kaleniceve pijace). :)

Naravno, uz ovo posluziti i pivo po zelji.

No comments:

Post a Comment