
Upala sam u kucu sva pokisla i gladna. Toliko gladna da sam napravila brzinsku infuziju zvanu bruskete. Nema nista jednostavnije od brusketa kad ste gladni, a tesko da ima i ista ukusnije. Ubacite parce - dva hleba u toster i kada iskoce premazete ih cenom belog luka (manji cen kako biste ga celog iskoristili na ta dva parceta).
Ako imate paradajz, iseckate ga i stavite na hleb, zatim odozgo pospete mrvljeni bosiljak i maslinovo ulje. Za sve to vam treba ukupno 5 minuta... Elem, bila sam toliko gladna da brusketice nisam ni slikala, vec sam ih progutala u 2 minuta.
Poluzasicena mogla sam da razmislim sta da skuvam da bude ukusno a ipak brzo, dok glad opet ne proradi. I tu je bio moj stari recept, koji su preuzeli i moj brat i njegova bivsa devojka i moje drugarice neke - pasta a la Soffie.
Pripremite bilo koju pastu (ja najvise volim taljatele, makarone ili spagete), a uporedo sa njom pravite sos. Za sos vam treba 3 minuta i sledeci sastojci:
- tomatino (ili neki drugi paradajz sos)
- moze iseckan paradajz ali i ne mora (ovaj put ga nisam stavila)
- paradajz pire (da sos bude gusci)
- malo mlevene paprike
- beli luk ili beli luk u granulicama (granulice sam stavila ovoga puta)
- bosiljak (dosta ili malo - vec prema ukusu)
Sve ih smesate u serpi i zagrejete 2 minuta dok to pocne da kljuca (malo i posolite). Zatim sklonite sa vatre.
Preko paste stavite zatim tunu iz konzerve i to prelijete sosom. Odozgo pospete parmezanom... I brzinsko savrsenstvo je stvoreno.
Sluziti uz casu belog vina. :)
No comments:
Post a Comment