
Kolac od sinoc je ispao super. Fil je mogao da bude i bolji da sam stavila liker, ali i ovako je ok.
Danas cu probati da napravim nesto sto sam videla pre par godina na tv-u (pravio ga je Dzejmi Oliver). Nisam zapamtila recept, ali znam da su sastojci bili med, piletina, ruzmarin i cedjeni sok od pomorandze.
Dok ovo pisem vec sam iseckala pileci file (sami odredite koliko zelite pileta da spremite, a ne mora ni da bude file, mogu i bataci) i ubacila ga u sok, koji sam iscedila iz 2 pomorandze (vi stavite 3 ako imate) i smesala sa malo ruzmarina.
Razmere u ovom receptu odredjujete sami prema svojim zeljama. Ako ne uspe, sami ste krivi. :)
Dakle, piletina tako stoji neko vreme u tom soku da malo upije, a rernu sam ukljucila da se greje.
Postupak koji planiram da sprovedem je sledeci: komadice filea cu izvaditi iz sosa i umazati malo medom. Zatim cu komadice da stavim u kesu za pecenje, dodam taj isti sok iz kog sam ih izvadila i onda cu da vezem kesu za pecenje i da ubacim sve to u plehu u zagrejanu rernu.
Javljam kasnije sta je od svega ovoga ispalo. A, da, zaboravih, spremljeno pile cu da serviram uz bareni pirinac sa tropskim vocem iz konzerve (sta cu, volim slatko slane varijante...)
Pile je ispalo interesantno. Malo je suvo meso (kesa je pukla pa se malo isusilo), ali se osecaju med i pomorandza. Voce koje se servira uz piletinu ublazava suvocu mesa.
ReplyDeleteSestra upravo isprobava (dosla je specijalno da izvrsi degustaciju). Ocena: 3